Luboš Dvořák

Více o mně

O mně

Rok 2024 je, byl a bude zlomový výročími 30, 50 a 60. Je to 30 let za rozhlasovým a moderátorským mikrofonem, 50 let na divadelní scéně a 60 let v občance.

Narozen v Mladé Boleslavi, ale do dospělosti vyrostl v sousední Dobrovici, kde v roce 1974 vstoupil do právě založeného dětského divadelního studia a odehrál 17 sezón v jednom z nejstarších divadelních souboru Dobrovít založený v roce 1833. Přes čtvrt století je členem Divadýlka na dlani Petra Matouška a pár let odehrál v Divadle poezie Jarky Jenčíkové.

V roce 2023 dostal nabídku na letní divadelní turné do hry Bílá paní na vdávání, kde spolu s Martinem Zounarem, Filipem Blažkem, Martinem Krausem, Danielou Šinkorovou a mladými konzervatoristy kočuje po hradech a zámcích. Těsně na to přišla nabídka z Mladoboleslavského divadla v Králově řeči a dílem osudu je i účast v Drákulovi. Starého pohádkového čerta, co taky jiného, hraje v nymburském Hálkově divadle.

Ta hlavní mediální linka začala v roce 1994 zrodem dvou rozhlasových stanic v Mladé Boleslavi, a to Delta a Jizera, později KISS a Signál. Je tak posledním mohykánem, který prožil všechny změny i majitele. Dnes je slyšet i na rádiu Beat a Country. Zkušenosti přibývaly časem v televizi, filmu, hraných dokumentech a tolik oblíbených seriálech.

A co z toho plyne? Nikdy nevíte, co je za rohem a kdo zaklepe na věše dveře, nebo kdo s kým nahoře hraje golf.